ÁSZF

Adatkezelési Tájékoztató

A checkbox pipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben rendel a webáruházunkból, úgy a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őriznünk a számlán szereplő személyes adatait.

Ügyfélszolgálat / Üzemeltető adatai

Ügyfélszolgálat elérhetőségei:
Nyitva tartás: H-P: 8:00-18:00
Telefonszám: 0036-30-492-3530
E-mail cím: ugyfelszolgalat@illatekszer.hu
Kapcsolattartó: Bajnai Noémi

Üzemeltető adatai:
Bajnai Noémi egyéni vállalkozó
Székhely: 8431 Bakonyszentlászló, Fenyves utca 1/2
Levelezési cím: 9022 Győr, Bisinger József sétány 18. 1/6
Adószám: 60230344-1-28
Közösségi adószám: HU60230344
Adatvédelmi nyilvántartásba vételi szám: NAIH-5793/2012

Az általános szerződési feltételek (továbbiakban: „ÁSZF”) tartalmazzák Bajnai Noémi egyéni vállalkozó (székhely: 8431 Bakonyszentlászló, Fenyves u. ½.. levelezési cím: 9022 Győr, Bisinger József sétány 18., adószám: 60230344-1-28), mint Eladó által a www.illatekszer.hu weboldalán üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.
 
I. Általános rendelkezések

I.1    A www.illatekszer.hu webáruház tulajdonosa és üzemeltetője Bajnai Noémi egyéni vállalkozó (a továbbiakban: „Üzemeltető”). Az Üzemeltető céges adatai és elérhetősége:

Név: Bajnai Noémi e.v.
Székhely: 8431 Bakonyszentlászló, Fenyves utca ½    
Levelezési cím: 9022 Győr, Bisinger sétány 18.
E-mail cím: illatekszer@illatekszer.hu
Telefonszám: 0036-30-492-3530
Adószám: 60230344-1-28
Közösségi adószám: HU60230344
Adatvédelmi nyilvántartásba vételi szám: NAIH-5793/2012

I.2    A webáruházba történő regisztrációval a jelen ÁSZF szerinti magyar nyelvű szerződés jön létre az Üzemeltető és a webáruház Felhasználója  között, melyet a webáruház Felhasználója köteles elfogadni.

I.3    A webáruház Üzemeltetője a forgalmazott termékek körét, vételárát és a jelen ÁSZF rendelkezéseit szabadon megváltoztathatja. A változtatások a visszaigazolt megrendeléseket nem érintik.

I.4    A webáruház használatához szükséges adatszolgáltatás önkéntes alapon történik, az adatokat az Üzemeltető csak a szolgáltatás megfelelő nyújtásához szükséges mértékben, a jelen ÁSZF elválaszthatatlan mellékletét képező Adatvédelmi szabályzatban meghatározottaknak megfelelően használja fel.

II. Vásárlás menete

II.1        A weboldalra történő önkéntes regisztráció után a webáruházban történő vásárlás esetén adásvételi szerződés jön létre a Felhasználó és az Üzemeltető között, amely jogviszonyra a jelen ÁSZF rendelkezési egyaránt irányadóak. A megrendelés elküldése után a Felhasználó egy automatikus visszaigazoló e-mailben kapja meg a megrendelés adatait.

II.2        A Felhasználó,  mint vásárló és az Üzemeltető, mint eladó között a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szerinti „a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól” szóló szerződés jön létre.

II.3    A megrendelésre vonatkozó visszaigazolás az Üzemeltető és a Felhasználó között létrejött szerződés tartalmát képezi és annak e-mailen történő megküldése eleget tesz a 45/2014. (II.26.) Korm. rendeletben írt követelményeknek.

II.4    Megvásárolható termékek
divatékszer, illóolaj, kiegészítők

A webáruházban az Üzemeltető a termékről fényképet jelenít meg és feltünteti a termék nevét, cikkszámát, méretét, színét, anyagát, árát.

II.5    Regisztráció

II.5.1    A webáruházból történő rendelés feltétele a regisztráció.

II.5.2    A www.illatekszer.hu weboldalon történő regisztrációkor a Felhasználónak kötelező megadnia a kért adatokat; 

Személyes adatok: felhasználói név, e-mail cím és telefonszám

Szállítási adatok: Név, ország, irányítószám, város, cím

Számlázási adatok: Név, ország, irányítószám, város, cím, adószám

A Felhasználó adatait az Üzemeltető harmadik fél számára nem adja ki.  A Felhasználó felelőssége, hogy adatait a regisztrációja során pontosan adja meg, ezen adatokat bármely változás esetén frissítse a weboldalon. A tévesen megadott adatok miatt keletkezett károk, esetleges szállítási csúszások miatt az Üzemeltető nem vállal felelősséget.

A regisztráció folyamata a következő:

Töltse ki figyelmesen a Regisztráció menüpont alatt található űrlapot. A szállítási és számlázási adatokat később is megadhatja. Olvassa el körültekintően a regisztráció után kapott e-mailben leírtakat.

A regisztráció aktiválásához kattintson az e-mailben feltüntetett aktivációs linkre.
Lépjen be oldalunkra a további lehetőségek eléréséhez. A további beállításokat az első bejelentkezés után tudja állítani!

II.5.3    A Felhasználónak tilos bármilyen módon beavatkoznia vagy megzavarnia a honlap, a szerverek, a honlaphoz kapcsolódó hálózat működését, továbbá tilos figyelmen kívül hagynia a honlaphoz kapcsolódó hálózat működésére vonatkozó bármely előírás vagy szabályzat által lefektetett követelményeket, eljárási előírásokat. Az erre vonatkozó kísérletek kizárást és egyéb jogi következményeket vonnak maguk után.

II.5.4    A Felhasználónak a honlap használata során vagy azzal kapcsolatban tilos:
a) mások jogait bármilyen módon megsérteni;
b) kárt okozni;
c) bármely módon jogellenes (de különösen: fenyegető, szeméremsértő, erkölcstelen, rágalmazó, becsületsértő, vagy egyéb módon megbotránkoztató, illetve diszkriminatív) elektronikus közleményeket, továbbá ún. “junk” vagy “spam” küldeményeket küldeni;
d) bármely módon jogellenes (de különösen szerzői vagy személyhez fűződő jogot sértő, illetve más módon jogszabályba ütköző, vagy nem a jogosulttól származó) tartalmat feltölteni;
e) bármilyen kérdőívet, közvélemény-kutatást, piramis rendszerű, vagy ún. “lánclevelet” készíteni, a honlapon elhelyezni, küldeni, továbbítani, közzétenni;
f) a szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül bármilyen – így különösen pénzgyűjtésre, áru vagy szolgáltatás reklámozására vonatkozó – közleményt a honlapon elhelyezni, küldeni, továbbítani, közzétenni;
g) e-mailen vagy bármilyen egyéb módon továbbítani olyan anyagot, amelynek továbbításához nincs joga (így különösen minden olyan anyag, ami harmadik személyek szellemi alkotáshoz fűződő jogát sértheti, vagy amely bizalmas információt tartalmaz);
h) más vásárlók személyes adatnak minősülő adatait gyűjteni, felhasználni, nyilvánosságra hozni vagy tárolni;
i) megsérteni bármely hatályos rendelkezést, jogszabályt vagy irányadó egyezményt.

II.5.5    A Felhasználó vállalja, hogy valamennyi olyan anyagi és nem anyagi kárt és költséget közvetlenül megtérít az Üzemeltető, illetve harmadik személy részére, amely a Felhasználónak a honlappal kapcsolatos magatartására vezethető vissza.

II.5.6   Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy minden előzetes értesítés nélkül megtagadja a Felhasználótól a honlaphoz való hozzáférést vagy törölje a Felhasználó regisztrációját, amennyiben saját belátása alapján úgy ítéli meg, hogy a Felhasználó magatartása sérti a jelen ÁSZF bármely pontját, az Üzemeltető vagy harmadik személy jogát vagy  bármilyen módon jogszabályba ütközik.

II.5.7 Felhasználó profiljának törlése
Amennyiben a Felhasználó törölni kívánja regisztrált profilját, abban az esetben kérjük írjon egy rövid levelet az ugyfelszolgalat@illatekszer.hu e-mail címre.

II.6    Megrendelés és a vásárlás menete

II.6.1    Általános információ
A weboldalon megjelenített termékek árai minden esetben forintban értendőek, tartalmazzák az ÁFA-t, de nem tartalmazzák a szállítási költséget.

II.6.2    Kosárba helyezés
A megvásárolni kívánt termékeket a megrendelés első lépéseként helyezze a virtuális kosarába azáltal, hogy a termék fotóján található kosár ikonra kattint (ebben az esetben 1 darab termék kerül a kosárba) vagy a termék oldalát megnyitva, a termék leírása alatt lévő legördülő listából kiválasztja a megrendelni kívánt darabszámot, majd rákattint a kosár ikonra. A kosárba helyezett termékeket a weboldal felső részén elhelyezett kosár ikonnál tudja ellenőrizni, nyomon követni, illetve törölni.

A kosár tartalmazza:
-    a termékek képét;
-     a termékek megnevezését;
-     a termékek kosárban lévő mennyiségét;
-     a termékek bruttó egységárát;
-    a fizetendő összeget, mely a szállítási költséget nem tartalmazza.

II.6.3    Megrendelés véglegesítése
Amennyiben kosárba helyezte a megrendelni kívánt termékeket, úgy kattintson a TOVÁBB ikonra, majd az adatok ellenőrzése utána ismét kattintson a TOVÁBB ikonra.

II.6.4     A fizetési mód és a szállítási adatok megadása, adatellenőrzés, megrendelés véglegesítése
A rendelés véglegesítéséhez a Felhasználónak kötelező megadnia a kért adatokat;  fizetési mód ( utánvét/készpénz, bankkártyás fizetés vagy előreutalás), név, e-mail cím, telefonszám, számlázási adatok: név, ország, irányítószám, város, cím, áruátvétel módja és egyéb megjegyzés (ide írja, például, ha a szállítási cím eltér a számlázási címtől, illetve a további üzenetét). A Felhasználó felelőssége, hogy adatait a megrendelés során pontosan adja meg, ezen adatokat bármely változás esetén frissítse a weboldalon. A tévesen megadott adatok miatt keletkezett károk, esetleges szállítási csúszások miatt az Üzemeltető nem vállal felelősséget. A lap alján található TOVÁBB ikonra kattintva léphet tovább az adatellenőrzés oldalra, ahol a megrendelés összes adatát újra tudja ellenőrizni, hiba esetén a lap alján található VISSZA ikonra kattintva tud visszalépni az előző oldalra. Amennyiben minden adat megfelelő, úgy a lap alján található MEGRENDELÉS ikonra kattintva rendelheti meg a termékeket.

II.6.5    Megrendelés visszaigazolása
A megrendelés elküldése után a rendszer üríti a virtuális kosarat, majd ezzel egy időben e-mailben visszaigazolást küld a megrendelésről a Felhasználó által, a regisztrációnál megadott e-mail címre. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a megrendelt termék adatait, a számla végösszegét, a szállítási költséggel növelt fizetendő összeget, a Megrendelő személyes adatait, a rendelés azonosítószámát, a rendelés rögzítésének időpontját, a kiválasztott fizetési módot (előre utalás esetén az Üzemeltető bankszámla adatait), a szállítási és a számlázási adatokat.
A szállítás, előre utalásos rendelés esetén a rendelés véglegesítését követő visszaigazoló e-mailben megjelölt összeg, bankszámlánkra történő beérkezését követő 3 munkanapon belül, utánvétes rendelés esetén a rendelés véglegesítést követő 3 munkanapon belül történik meg. Ha az előre utalásnál a visszaigazolásban szereplő összeg 3 munkanapon belül nem érkezik meg az Üzemeltető bankszámlaszámára, akkor a rendelés törlésre kerül.
Amennyiben a megrendelés feldolgozása során az Üzemeltető hiányos megrendelőlapot észlel, úgy telefonon vagy e-mailben egyeztet a Felhasználóval a hiányzó adatokról. A már visszaigazolt rendeléshez csak az ügyfélszolgálattal történő egyeztetést követően van lehetőség további termékeket rendelni.

II.6.6 A kosár ürítése
Amennyiben a Felhasználó nem véglegesíti rendelését, úgy virtuális kosarának tartalmát minden héten vasárnap és szerdán 20:00 órakor automatikusan töröljük.


II.6.7   Fizetési feltételek
Előre utalás, a rendelés véglegesítését követő visszaigazoló e-mailben megjelölt bankszámlaszámra, a szállítási költséget tartalmazó összeggel.
Utánvétes fizetés, a csomag kézhezvételekor fizetendő összeg, mely a szállítási költséget is tartalmazza.

II.6.8    Szállítási költség, kézbesítési információk
Magyarország területén csomagjainkat a MPL futárszolgálat szállítja a megadott szállítási címre. A szállítási költség 1.600 Ft, mely összeget a számlán a megrendelt termékek mellett tüntetünk fel. Amennyiben Ön az utánvétes fizetést választja, abban az esetben a szállítási költség 2.000 Ft.
Külföldi szállítás esetén minden esetben egyedi megbeszélés szükséges!


III.  Elállás joga

III.1    A távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet szabályozása értelmében a Felhasználó a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől és visszaküldheti a megrendelt terméket.

III.2    Az elállási jog gyakorlása esetén a Felhasználó a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 5 napon belül köteles visszaküldeni az Üzemeltető által megadott postázási címre, olyan gondos csomagolásban, ahogy azt az Üzemeltetőtől megkapta. Az elállási nyilatkozatot e-mailben küldi ki az Üzemeltető a Felhasználóval történt egyeztetést követően. A termék visszajuttatásának költségén kívül más költség a Felhasználót nem terheli, az Üzemeltető azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

III.3    Az Üzemeltető a termék visszaérkezését követően a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelnek megfelelően haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termék kézhezvételétől számított 3 munkanapon belül az elállási nyilatkozaton megadott bankszámlaszámra banki utalással visszatéríti a termék vételárát a Felhasználó részére.

III.4    Kizárólag sértetlen, nem használt termékre vonatkozik az elállási jog. Amennyiben a Felhasználó használta a terméket, úgy annak vételárának visszatérítésére nincs lehetőség.

IV. Garancia, szavatosság

IV.1    Termékeinkre 1 hónap garanciát vállalunk.

IV.2    Meghibásodás esetén a termék visszaküldését követő 5 munkanapon belül javítjuk a terméket. Amennyiben a termék javítása nem lehetséges, úgy annak vételárát visszatérítjük a Felhasználó által megadott bankszámlaszámra, banki átutalással vagy csereterméket biztosítunk. A termék visszaküldésének költsége a Felhasználót terheli. A Felhasználó köteles a meghibásodásról minden esetben értesíteni az Üzemeltetőt.
A kiszállított termék minden esetben tartalmazza a használati útmutatót és termékismertetőt. A termékek kizárólag az abban meghatározott használati útmutató betartásával használhatóak. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért az Üzemeltető felelősséget nem vállal. Nem rendeltetésszerű használat esetén a garancia érvényét veszti, annak érvényesítésére nincs lehetőség.

IV.3        Amennyiben a hibásként megjelölt termék nem rendelkezik hibával és a bevizsgálás alatt más hiba sem válik felismerhetővé, úgy az Üzemeltetőt szavatossági kötelezettség nem terheli, a terméket nem cseréli és a vételárat nem téríti vissza. A Felhasználó jogosult ugyanakkor ilyen esetben is kérni a termék újbóli kiszállítását, melynek költsége a Felhasználót terheli.   

V.   Szerzői jogok

V.1    A www.illatekszer.hu weboldalon található valamennyi tartalom jogai a www.illatekszer.hu Üzemeltetőjét illetik meg. Különösen tilos a webáruházból letöltött tartalmat a webáruházban történő vásárlástól eltérő célra felhasználni, ezeket átdolgozni, másolni stb. A webáruház szerzői és egyéb jogainak megsértése esetén az Üzemeltető azonnal jogi eljárást kezdeményez a jogsértővel szemben. A webáruház nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely felhasználó vagy vásárló rovására elkövetett jogsértés miatt.
Bármilyen, az oldal használatával vagy az oldallal kapcsolatos jogsértés vagy az Üzemeltetőt ért érdeksérelem esetén az Üzemeltető jogosult a Felhasználó regisztrációját azonnali hatállyal felfüggeszteni, személyes és egyéb adatait, valamint regisztrációját törölni.

VI.    Panaszkezelés

VI.1    Az Üzemeltető a panaszt az alábbi formában tudja fogadni és kezelni:
Személyes panaszkezelés: Bajnai Noémi, 9022 Győr, Bisinger sétány 18.
E-mail cím: ugyfelszolgalat@illatekszer.hu
Telefon: +36-30-492-3530

VII. A felelősség korlátozása

VII.1    A webáruházba történő regisztráció feltételezi a Felhasználó részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a lehetséges hibákra.

VII.2    A webáruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:
a.) az interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat meg nem érkezése, véletlenszerű megváltoztatása;
b.) bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a webshop akadálytalan működését és a vásárlást;
c.) bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon;
d.) bármely nem ajánlott vagy tértivevényes formában küldött levél – függetlenül attól, hogy papír vagy elektronikus formában érkezik-e –, de főleg bármilyen adat elvesztése;
e.) bármely szoftver nem megfelelő működése;
f.) bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei.

VII.3    A webáruház nem felelős semmilyen alapon, semmilyen közvetlen vagy közvetett kárért, ami a webáruházhoz való csatlakozás vagy a webáruház megtekintése miatt következett be.

VII.4    A Felhasználó teljes körű és korlátlan felelősséggel tartozik a más személy személyes adatainak megadásából, illetve a webáruházban történő közzétételéből eredő károkért. Az Üzemeltető ilyen esetben minden segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

VIII. Adatvédelem

VIII.1   Az adatvédelmi nyilatkozat az adatvédelem oldalon érhető el.

VIII.2    Az Üzemeltető az adatkezelési tevékenységét bejelentette az adatvédelmi nyilvántartásba. Az Üzemeltető adatkezelő nyilvántartási azonosítószáma: NAIH-5793/2012

IX. Záró nyilatkozatok

IX.1    A webáruház használata közben a hatályos jogszabályok által megengedett módon a Felhasználó webes tevékenységei naplózásra kerülnek. A naplókat az Üzemeltető csak statisztikai célokra használja fel.

IX.2    A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint a jelen szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felek külön kikötése nélkül is irányadóak.

IX.3    A jelen Általános Szerződési Feltételek 2016. december 01. napjával lépnek hatályba visszavonásig, ezeket az Üzemeltető jogosult bármikor egyoldalúan módosítani.

Copyright © Illatekszer.hu All Right Reserved